Presentació

Des del programa d'Esport en Edat Escolar del Departament d'Esports del Consell Insular de Menorca es proposa un canvi de paradigma pel que fa a l’esport en edat escolar. 

S’aposta per uns Jocs Esportius on conviuen les trobades lúdiques amb un nou model de competició, basat en l'educació integral dels i les esportistes per tal d'assegurar una educació en valors a través de l'esport en les categories d’iniciació. 

El nou model permetrà fer partícips tots els agents que formen part de la competició (esportistes; tècnics i tècniques; famílies; i formadors i formadores del joc) mitjançant una classificació integrada que inclourà els resultats esportius, però que també valorarà actituds i comportaments dels agents implicats. 

En cap cas pretén restar importància a valors com l’esforç o la superació, ni desmerèixer el rendiment esportiu. Ara bé, vol oferir un model de competició en edat escolar per a tots els i les esportistes i assegurar un context competitiu educatiu.

Els objectius del Jocs Esportius en Edat Escolar són: 
 

  1. Proposar un model d’esport en edat escolar basat en l'educació en valors a través de l'esport. 
  2. Vetlar per l'educació integral dels escolars impulsant el creixement personal i esportiu.
  3. Crear adherència a l'activitat física i l'esport fomentant hàbits de vida saludables.
  4. Proposar una competició educativa i recreativa. 
  5. Aconseguir que els esportistes gaudeixin de la pràctica esportiva independentment del nivell d'habilitat.
  6. Fomentar la màxima participació de tots els infants i disminuir l'abandonament esportiu.
  7. Fer partícips de la competició els agents que formen part de la vida dels fillets i les filletes, amb l'objectiu que siguin un model a seguir.
  8. Fomentar la relació i interacció positiva entre els i les esportistes dels diferents clubs i municipis, així com entrenadors/es i famílies que els acompanyen. 
 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS