Imatge ESCALADA

Notícies d'escalada del trimestre

 

ESCALADA

Imatge

El rocòdrom de Ferreries ha acollit la primera prova puntuable de la Copa Balear d’Escalada en Bloc. Per primera vegada s’ha celebrat una prova d’aquestes característiques a Menorca, amb el suport de l'FBME i la col•laboració de Carlos Raimundo de Foracorda i del nostre company Germán Kunush com a equipadors dels blocs. Inicialment, a una setmana de la prova, a la Secció d’Escalada no teníem molt clar si fer-la a través de l'FBME o fer pel nostre compte una lliga de bloc interilles amb els altres clubs interessats. Els motius eren una sèrie de desavinences amb la manera com la federació volia celebrar la copa. A més, els requisits econòmics, logístics i humans representaven uns costos massa alts per a la UEM. Hem de pensar que ja havíem invertit uns diners en la compra de preses noves, relleus de resina i pintura per deixar el rocòdrom totalment a punt per a una competició. La decisió final va venir determinada per una reunió amb tots els escaladors del club que, després de molts dubtes cap a l’òrgan competitiu de la federació balear, van aprovar per majoria de fer la prova, però després de fer les gestions oportunes per tal de modificar una sèrie de punts i traslladar-los el perquè del nostre descontent (els altres clubs també opinaven el mateix).
Finalment, dia 26 d’abril es va celebrar la primera prova de la competició balear, a la qual van assistir escaladors/res d’arreu de les Illes, destacant la nombrosa participació dels companys/nyes dels clubs d’Eivissa. La competició va durar tot el dia i va incloure les categories infantil, juvenil, debutant i absoluta. La prova es va dividir en dos blocs: ronda classificatòria i final. Hi van assistir tres àrbitres de la Federació, que controlaven als escaladors i regien les normes durant la prova. Alhora, un grup d’escaladors van fer les pràctiques d’àrbitre, i se'ls van computar les hores dins el total d'hores obligades per al curs d’àrbitre de competicions d’escalada que va impartir Miquel Riera unes setmanes enrere.
La prova va resultar ser un gran èxit, amb molt de públic i un gran nombre d’escaladors/res que van oferir un gran espectacle. Sense cap dubte, ha resultat ser una experiència molt positiva que pensam repetir. Donam les gràcies a tots els escaladors/res per totes les hores d’ajut i preparació de la copa balear (que van ser moltes, com sabeu). Sense vosaltres no s’hauria pogut fer. També volem agrair a l’Ajuntament de Ferreries el suport que va donar a aquesta competició.
Onze escaladors/res de la UEM van assistir a la segona prova de la Copa Balear d’Escalada en Bloc que es va dur a terme a Eivissa dia 31 de maig, a les instal•lacions del rocòdrom Ibiza Vertical, a Sant Josep de sa Talaia. Hi va haver molta participació i molt bon ambient durant tota la prova. Els escaladors menorquins van tenir un paper molt destacat i es van fer amb tots els primers llocs de les categories, excepte en categoria absoluta masculina, on vam tenir un segon classificat; això sí, amb clars dubtes, perquè creim que els àrbitres no van comptar bé a l’hora de decidir el primer lloc. També ens vam endur un tercer lloc en absolut masculí.
Aquests són els triomfadors i triomfadores de la UEM :
1r classificat juvenil: Miquel Allés
1a classificada debutant femenina: Laura Martínez
1a classificada absoluta femenina: Mar Ausejo
2n classificat absolut masculí: Germán Kunush
3r classificat absolut masculí: Joan Martí

Entram en el darrer mes de rocòdrom ja que, com sabeu, a l’estiu el poliesportiu estarà tancat i fins al setembre no tornarem amb l’horari normal.
Ja comença el temps de fer psicobloc i d’escalar als capvespres. Que passeu bon estiu i seguim en contacte per anar reequipant durant aquests mesos i, sobretot, per escalar.

 
Compartir
 
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS