Imatge circular mes de desembre

Activitats de la UEM pel trimestre que va de desembre de 2015 a març 2016

 

circular mes de desembre

Imatge

Unió Excursionista Menorquina
Apartat de Correus 804 – MAÓ
Correu electrònic: uemexcursionisme@ hotmail.com
www.uem.menorca.es
Circular núm. 84 desembre 2015
Editorial
Un any més està acabant i la Junta Directiva considera que totes les activitats que s’han dut a terme han estat exitoses i els socis han respost positivament. La UEM segueix viva, en actiu, participant i formant part de diferents federacions i d’altres organitzacions.
En totes les seccions s’han organitzat activitats i la participació ha estat molt bona. Cada vegada hi ha més gent amb ganes de fer nous plantejaments i els dimecres al local venen més socis amb ganes d’aprendre, de participar i amb noves iniciatives de les que ens sentim orgullosos.
Com sempre, us recordam que el club (Dr. Camps, 48, de Maó) és obert els dimecres de 20 a 21 hores, on esperam rebre les vostres aportacions, que també podeu fer-nos a través del correu electrònic i del facebook, i us animam a assistir a l’Assemblea General de socis de dia 27 de gener, sobre la qual trobareu més informació al full adjunt.
Espeleologia
Notem a faltar les sortides i topografies d’en Miquel. Malauradament fa un temps que el tenim de baixa. Li desitjam una prompte recuperació. Ànims!!!
Per altra banda ens ha sorgit un bon aficionat a fer topografies, en Llorenç. També fa seguiment a les ratespinyades en col.laboració amb en David Garcia.
En aquest moments, la secció d’espeleologia està treballant amb l’inventari i el catàleg espeleològic de Menorca. Tenim la sort de poder comptar amb bones col.laboracions dels companys de la UEM.
Tenim bones perspectives per l’any 2016. L’esperem amb il.lusió per poder realitzar les moltes exploracions en curs.
És hora de treure’s el carnet per l’any 2016. Podeu passar pel club els dimecres de 20 a 21 hores o sol.licitar-lo per correu electrònic.
Des d’aquest secció volem felicitar al company Xisco Gràcia per haver tret el títol de doctor amb la màxima qualificació possible. Enhorabona des de Menorca, Xisco.
Bon any 2016 per a tothom.
Excursionisme
Les excursions proposades per a aquest trimestre són les següents:
- Dia 10 de gener: La Vall – Punta Roja – Cala en Carbó – Bassa Verda – La Vall. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Seran al voltant de 13 quilòmetres i la dificultat és mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. Per als socis de ponent, ens trobarem a l’aparcament de la Vall a les 10,45.
- Dia 14 de febrer: 3a etapa del Camí de Cavalls: Els Alocs – Binimel.là. Sortirem
del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Per a la gent de ponent la trobada serà a Binimel.là a les 10.45 hores. Seran al voltant de 12 quilòmetres i la dificultat és mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. Aquesta excursió tindrà un cost, ja que com que la distància per deixar els cotxes és molt llarga, encarregarem un bus per anar a un dels punts. Si pensau venir, hauríeu d’avisar en Joan (686 06 83 41) per reservar les places de bus. Teniu fins dimecres 10 de febrer.
- Dia 13 de març: Excursió infantil. Barranc de Binigaus. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Seran al voltant de 9 quilòmetres i la dificultat és baixa. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí, menjar i una llanterna. Per als socis de ponent, ens trobarem a l’aparcament de davant l’escola d’Es Migjorn a les 10,30 h.
- Especial trimestre: Pendent de concretar. Per a més informació, podeu telefonar a en Joan (686 06 83 41).
OBSERVACIONS: qualsevol de les excursions pot experimentar canvis a causa del mal temps o per altres circumstàncies.
VIATGE A MALLORCA: Els dies del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2016 s’organitzarà a Esporles (Mallorca), l’aplec excursionista dels països catalans. Més endavant us anirem informant dels actes i activitats. Les persones interessades s’han d’inscriure i hi ha una sèrie de despeses. Per a més informació contacteu amb Joan (686 06 83 41).
Tir de fona
Ha estat un bon any pels nostres foners. Durant tot el campionat de Balears per a clubs van anar en primer lloc però en el darrer torneig no ens va acompanyar la sort i van quedar tercer de Balears. Els foners que hi participaren van ser : Raül, Lua, Lluís, Oliver, Bernat, Dani i Maria.
Millors resultats es van obtenir en el campionat individual. Per tercer any consecutiu, en Raül va ser campió de Balears i per primera vegada na Lua ho va ser en la categoria de filletes. Na Maria va quedar segona de Balears en dones tot i obtenir uns excel·lents resultats i en Bernat no es va classificar en homes.
Comentar que hem tingut dues noves incorporacions de les quals n’estem molt contents, na Lua i en Bernat.
Tenim la possibilitat de poder continuar els entrenaments al camp de tir de Sant Lluís però voldríem aconseguir una major sensibilització per part de l’Ajuntament de Maó i poder disposar d’un camp de tir al municipi. Considerem que hi ha una zona a Sínia Costabella que seria l’ideal.
Si voleu més informació, podeu visitar el web de la Federació Balear www.tirdefona.org o visitau el facebook Menorca Tir De Fona , Menorca Slinging.
Escalada
Us facilitam dos números de mòbil per si voleu fer cap consulta sobre temes d’escalada, sectors, vies, etc. Nolo Marquès (Ferreries) 607205525 i Siscu Pons (Ciutadella) 680611117.
Normalment sortim cada cap de setmana a escalar a roca a títol individual i ja no feim les sortides de club mensuals que durant uns anys es van fer, per temes de
responsabilitat civil i l’exigència de titulacions en escalada esportiva. És molt recomanable que us feu l’assegurança d’escalada, que nosaltres mateixos tramitem com a club.
Disposam d’un rocòdrom tipus boulder (estructura de plafó de fusta), que està situat al poliesportiu municipal de Ferreries. El requisit és ser soci del club (12euros anuals!) i molt indicat per a persones que comencen a escalar o per a gent experimentada que vol entrenar.
Entre altres activitats realitzam equipaments i reequipaments de vies d’escalada, amb la finalitat de mantenir la seguretat dels itineraris de l’illa.
Entre subvencions, material d’equipament que ens envia la (FBME) i la feina altruista d’equipadors i escaladors anem fent les tasques necessàries per a realitzar aquest esport en condicions.
També dir-vos que formem part com a club de la federació balear de muntanyisme i escalada (FBME).
NOTÍCIES.-
Començam un any nou carregats de projectes en ment com sempre, l’any 2015 ha passat ràpid i moltes són les coses que hem fet. Cursos, tallers i sobretot reequipaments podem dir que és al que hem dedicat més temps.
El passat mes de Desembre vam reunir-nos amb la regidora d’esports en el ple municipal de l’ajuntament de Ferreries, juntament amb l’alcalde per demanar millores en les condicions de la instal·lació del rocòdrom, així com les possibles ajudes que des de el departament ens puguin facilitar. Posteriorment la regidora es personava a peu de rocòdrom per veure les necessitats reals del nostre col·lectiu i veure “en situ” l’espai que demanam per a fer una ampliació i així donar cabuda al creixent augment de participants.
També es va demanar una ampliació en els horaris d’obertura del rocòdrom, així com, de la possibilitat d’accedir-hi, previ avís amb antel·lació, alguns caps de setmana d’hivern, sobretot dies que la pluja impossibiliti sortir a escalar en roca.
Part del grup d’escaladors federats del club va participar durant un cap de setmana d’aquest passat any a un curs d’especialista en la col·locació d’ancoratges, realitzat a Mallorca en la Reserva de’s Puig de Galatzó, promogut pel comitè d’escalada de la federació i subvencionat(gran iniciativa que des de aquí agraïm a Javi Marin) per als escaladors de fora de Mallorca.
Part teòrica i pràctiques de col·locació de diversos ancoratges, així com, pràctiques de trencament de materials com a final de curs, ens van proporcionar una visió diferent dels materials que utilitzam i les càrregues de treball i resistències en una situació real, tot per saber més sobre seguretat i poder-la aplicar a les zones d’escalada i fer-ne un lloc més segur. El curs va ser impartit per en David Durán ( DAAN formación ) i el seu equip tècnic i els volem donar l’enhorabona per la seva professionalitat i experiència més que demostrada i recomanam 100% fer un curs amb ells.
Paral·lelament l’EBAM organitzava un altre curs del mateix caire amb Tino Nuñez, al qual vàrem anar els dos representants de la secció d’escalada del club, al veure’ns amb la “obligació” d’assistir per poder percebre el material d’equipaments d’escalada del 2015, corresponent a Menorca. Condició i imposició d’haver de fer aquest curs quan ja n’havíem fet un d’igual condicions. Segueixen els problemes interns de la Federació amb els quals els que surten perjudicats són els clubs,com sempre.
Al finalitzar aquesta circular encara no havíem rebut cap material.
Canviant de tema, el sector d’escalada” Roquero Solitario” del far de Cavalleria ha estat íntegrament reequipat per escaladors de la U.E.M ,equipament d’ancoratges químics i reunions de doble anella. Gràcies a tots els que hi heu participat.
El sector d’escalada de Cala Morell de’s “cul de sa ferrada” ja està equipat amb sis línies que ronden el sisè grau en amunt (6a’s, 6b’s i una de 6c).Equipament mixte de químic i parabolt inox.
També hi ha idees de mirar altres projectes a Cala Morell que intentarem realitzar aquest 2016.
Bon començament d’any nou i recordau que heu de tramitar les llicències federatives si encara no hi heu pensat.
CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Convocam tots els socis i sòcies a l’Assemblea General ordinària que tindrà lloc al local social del club (c/ Dr. Camps, 48) DIMECRES dia 27 de GENER, a les 20.00 hores en primera convocatòria i a les 20.15 hores en segona, amb l’ordre del dia següent:
1. Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de l’Assemblea General Odinària de dia 28 de gener de 2015.
2. Memòria de gestió del 2015.
3. Memòria econòmica del 2015.
4. Programa d’activitats per al 2016.
5. Pressupost per a l’any 2016.
6. Preus de les quotes.
7. Altes i baixes de socis.
8. Propostes dels socis.
Torn obert de paraules.
Esperam la vostra assistència
PINZELLADES
? Les primeres pinzellades són totes del viatge a Mallorca. No sabem si són prou de fiar i tampoc sabem molt bé quina la vam fer. Creim que ens van comptar de la missa la meitat. ? Quatre homos per una dona. Molt valenta ella que per uns dies es va convertir en lesbiana i guàrdia civil per haver de posar ordre entre tant d’homo. ? I per dormir... fins i tot havia d’emprar taps. ? N’hi havia que per pujar i baixar s’aferraven fins i tot amb sa llengo. ? I com sempre, un com un cabrit per a pujar. Moltes estones anava ben tot sol i ni el veien.
? Per qualque cosa va servir el viatge: amb trenta-set anys un va aprendre a fer-se el llit. ? El xofers tenien el peu una mica feixuc i no deixaven d’aferrar-se al cotxo que duien al davant. ? Van quedar d’havaneres fins els nassos. ? El grup va quedar batiat com “Sa Penya Fotuda” ? I ja per Menorca, continuam estar espantats de lo gran que és l’illa. Seguim anant per llocs que no coneixíem i trobant indrets que no havíem vist mai. Noltros que ens pensàvem que coneixíem l’Illa pam a pam!!! Sorpreses agradables que ens dóna la vida. ? La UEM es va fent gran i ja no és el que era. No fa gaire anys, havíem de telefonar als que venien diumenge a dinar a les estades de cap de setmana per a que ens duguessin beure i ara ho hem de fer perquè necessitam paper higiènic. L’edat no perdona. ? Un altre exemple: toca Camí de Cavalls i els “veterans” van fent dreceres. No els podrem segellar la “cartilla” de Camí de Cavalls, van perdent un llençols. ? Hem agafat sa darrera ruixada de s’any!!! No havia de ploure, venia ben blau,...Sí, sí, una ruixada d’una hora. Sort de ses coves del Pilar que ens esperaven amb cadires, estenedors i xemeneia. ? Desitjam que els Reis vinguin ben carregats. N’hi ha que haurien de demanar unes botes noves perquè les soles estan ja molt gastades i per molts forades que faci patinen que dóna gust i són perilloses. Creim que ha estat bon al.lot i s’ho mereix.
BON NADAL i BON ANY 2016!!!
LLICÈNCIES FEDERATIVES 2016
La pòlissa inclou assegurança de responsabilitat civil, cobertura de rescats a Espanya i a l’estranger fins a 12.000 €, també per a les activitats complementàries (si s’opta), que es pot ampliar fins a 18.000 € per 1 o 2 € més addicional per persona. Aquesta ampliació de la cobertura no és aplicable a les activitats complementàries.
PREUS DE LES LLICÈNCIES FEDERATIVES PER AL 2016
BÀSICA (espeleologia, barrancs i espeleobusseig)
Infantils Juvenils Majors
A (tot Espanya) 25 35 50
B (Europa i Marroc) 30 40 55
B1 (tot el món) 45 65 ampliació rescat 1 €
PLUS: A part de les activitats d’espeleologia, descens de canyons i espeleobusseig
També cobreix les activitats complementàries següents:
Alpinisme, canoa caiac, senderisme, esquí de fons i snowboard, esquí alpí (excloent
t l'esquí alpí fora de pista), caminada amb esquís o raquetes), escalada de roques o
obstacles artificials, bicicletes de muntanya de tot terreny, ús de vies ferrades i busseig
en totes les seves formes.
Infantils Juvenils Majors
A (tot Espanya) 48 65 75
B (Europa) 59 75 85
B1 (tot el món) 90 100 ampliació rescat 2€
LLICÈNCIES FEDERATIVES 2016
MODALITAT A: Espanya, Andorra, Pirineu francès, Portugal i Marroc.
ACTIVITATS: Excursionisme, campaments, marxa, senderisme (sense incloure alta muntanya en cap cas).
MODALITAT B: Espanya, Andorra, Pirineu francès, Portugal i Marroc.
ACTIVITATS: excursionisme, campaments, marxa i senderisme, rocòdrom, alpinisme, muntanya, alta muntanya i escalada, barrancs, carreres de muntanya, espeleologia, raquetes de neu, esquí de muntanya, Snow muntanya i vies ferrades.
MODALITAT C: Espanya, Europa i Marroc.
ACTIVITATS: A més de les B, canicros, telemark, esquí alpí, bicicleta de muntanya, (estan exclosos els accidents amb altres vehiclesi competicions).
MODALITAT D: Mundial excepte per a expedicions polars i muntanyes de més de 7.000 metres.
MODALITAT E: Mundial per a expedicions polars i muntanyes de més de 7.000 metres.
Si vols ampliar a FEDME (Federació Espanyola) hi ha un increment de 15 €.
El preu pels duplicats de targeta és de 5 € i les ampliacions tenen un recàrrec de 2,50€.
Hi ha també uns suplements: BTT 42 €, snowboard 70 €, esquí pista 70 € i esquí nòrdic 11 €.
MODALITAT
INFANTIL
JUVENIL
MAJORS
A
18 €
38 €
62 €
B
22 €
49 €
81 €
C
72 €
80 €
130 €
D
112 €
122
143 €
E
560 €
560 €
FITXA DE CAMP Núm. 38. DESEMBRE 2015
TÍTOL: VIATGE A MALLORCA
AUTOR: JOAN ORFILA (vocal excursionisme)
El mes d’octubre passat un grup de cinc membres de la UEM vàrem anar a fer uns dies per sa serra de Tramuntana aprofitant el pont del Pilar. Vam dormir al refugi Pont Romà de Pollença, per cert, molt recomanable, vam ser molt ben atesos i van ser molt simpàtics.
Dissabte ens va acompanyar n’Àngel, membre del GEM i vell conegut i amic de tots noltros. Ens va dur a Estellencs i pujant pel Pas des Cosí vam arribar al cim del Galatzó (1027 metres) amb unes vistes espectaculars de la Mola de l’Esclop i d’Estellencs. Vam baixar per Sa Boal de ses Serveres i vam partir cap a Pollença amb una aturada a Decathlon per comprar una motxilla per en Pere que n’havia duit una de tant ridícula que no hi cabia ni s’aigo. Vam anar a sopar per agafar forces per a diumenge.
Després d’haver ben dormit, roncat i descansat, vam partir cap a Sóller. Al quilòmetre 37 de la carretera Lluc-Sóller ens esperaven en Carlos, na Cati i na Fina, també bons companys del GEM i bons guies. Vam pujar pel Coll de n’Arbona on vam veure diferents cases de nevaters i pous de neu i unes vistes molt xules de la vall de Sóller. Vam arribar a la fi de la Coma i vam sortir a la carretera que va al Puig Major. Després d’uns 50 metres ens vam desviar cap a l’esquerra i vam anar pujant per un camí bastant empinat fins el Puig del Migdia (1400 metres). El dia ben clar ens va convidar d’unes vistes impressionants. La baixada per l’altre costat va ser un poc complicada fins arribar a un camí que duu a les possessions dels Binis per arribar al punt de partida i anar al mirador de ses Barques per prendre una merescuda cervesa abans de tornar a Pollença.
El dilluns, darrer dia, vàrem fer una sortida matinal tots sols, sense guies, però amb prou dades per trobar el camí. Vam anar cap a Formentor i ens vam aturar al km 14,3. Començàrem a caminar per un túnel i un tros de carretera per agafar un camí a l’esquerra que ens va dur al Coll de sa Creu (238 m). Vam baixar una mica i tornàrem pujar per arribar al cim del Fumat (338 m). Les vistes de Cala Mesquida molt polides. Vam baixar per una torrentera fins arribar a Cala en Gossalba on ens vam donar un bany, o com diuen els mallorquins, vam fer un capfico. Vam anar a cercar el cotxo, ens vam regalar un bon dinar, vam anar a Pollença a dutxar-nos i cap a Menorca.
Volem agrair al guies la seva feina i bona companyia, una abraçada i fins molt prest.
També agrair a la gent d’Es Pont Romà la bona estada que ens van donar.
Prest pensam fer una nova sortida per sa Serra. Animeu-vos que ho passarem molt bé!!!.

 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS