Imatge circular trimestral

activitats de la UEM durant el trimestre març-juny 2016

 

circular trimestral

Imatge


Unió Excursionista Menorquina
Apartat de Correus 804 – MAÓ
Correu electrònic: uemexcursionisme@ hotmail.com
www.uem.menorca.es
Circular núm. 85 març 2016


Editorial

Els mesos passen volant i tenim una nova circular a punt. Volem comentar-vos que vam celebrar l’Assemblea Ordinària General de socis dia 27 de gener i s'hi van presentar, a part dels comptes de gestió i el pressupost per al 2016, les activitats que duran a terme cadascuna de les seccions aquest any. Val a dir que el 2015 va ser un any positiu per a totes les seccions quant a resultats obtinguts en les diferents competicions que van participar, així com de troballes noves i importants i de bona participació en les diferents activitats proposades. La UEM continua viva, i n’estam orgullosos.
Com sempre, us recordam que el club (Dr. Camps, 48, de Maó) és obert els dimecres de 20 a 21 hores, on esperam rebre les vostres aportacions, que també podeu fer-nos a través del correu electrònic i del facebook.

Espeleologia

Els components de la Secció d’Espeleologia hem començat el 2016 amb bon peu. Tenim uns quants motius per estar orgullosos: noves troballes de cavitats que incrementen l’inventari espeleològic de Menorca, i noves topografies (més de 100 en un any a part de molts croquis). Fa molt tenir un grup jove molt feiner dins la secció. Qualque dia es veurà el resum de tot això.
Voldríem recordar a tots els que surten de coves que siguin respectuosos amb les cavitats i que les deixin com les han trobat. Pensau que, a part del mal que es pot fer a la cova, també pot perjudicar els animals que roden pels voltants o les ratapinyades que hi puguin viure. A part, moltes es troben en zones privades i hem de respectar la propietat.

Excursionisme
Les excursions proposades per a aquest trimestre són les següents:
- Dia 10 d’abril. Cala Sant Esteve – Rafalet – Cala Sant Esteve. La trobada, com sempre, a les 10 hores al poliesportiu de Maó. Seran al voltant de 13 quilòmetres i l'itinerari té una dificultat mitjana-baixa. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar.
- Dia 8 de maig. Etapa del Camí de Cavalls: Binimel•là - Fornells. Sortirem del poliesportiu de Maó a les 10 hores. Els socis de ponent poden ser a les 10.30 h a l’aparcament de Binimel•là, després de deixar els cotxes devora el cementeri de Fornells. Seran al voltant de 14 quilòmetres i l'itinerari té una dificultat mitjana. Heu de dur bon calçat, prou aigua per al camí i menjar. Potser ja farà bo i podrem nedar.
- Dies 11 i 12 de juny. Estada de cap de setmana al càmping s’Atalaia, a la carretera de Cala Galdana. Per fer les reserves podeu telefonar a en Joan Orfila al mòbil 686 068 341 o passar pel club els dimecres de 20 a 21 hores. Pel sopar, cadascú ha de dur alguna cosa per compartir, i un fons de paella per al dinar. Diumenge aprofitarem el dinar per celebrar el 35è aniversari de la UEM, i al matí hi haurà una petita excursió.
- ESPECIAL DEL TRIMESTRE. 24 d’abril. Taller d’iniciació per a la preparació d’olis i cremes amb plantes de Menorca amb na Niní Esbert. Petita excursió pel barranc de Son Boter per recollir plantes. Podeu dur paper i boli per si necessiteu prendre nota del que s’explicarà. Per a més informació podeu telefonar a en Joan Orfila al mòbil 686 068 341.
OBSERVACIONS: qualsevol de les excursions pot sofrir canvis a causa del mal temps o per altres circumstàncies.

Tir amb fona

NOTÍCIES: Hem tornat a començar l’any amb bon peu. Tot i no ser molts els foners, els resultats són molt satisfactòria.
A Menorca, per Sant Antoni, es va fer una tirada popular amb pilotes a Sant Lluís i una altra per la Diada de les Illes Balears a Punta Prima.
De la lliga balear per equips s’han fet tres tirades. En la primera, a sa Pobla, vam quedar onzens; en la segona, a Santa Eulàlia, cinquèns, i en la tercera, a Palma, vam fer tercers. Els resultats van millorant.
El Dia de les Illes Balears es va celebrar la III Trobada Internacional de Tir amb Fona a ses Salines. Molt bon ambient i molta expectació. Tot i que no vam poder guanyar a Sa Pobla ni al Mallorca, vam demostrar, com sempre, que som pocs però molt bons, i amb esforç i “pedrades” vam quedar tercers. Enhorabona, sou uns cracs!
Aquest any ens hem proposat fer una tirada mensual amistosa amb veterans. De fet, ja n’hem fets una i ho hem passat molt bé. Ha estat molt agradable trobar-nos amb gent que gaudeix llençant.
Per a més informació, consultau la pàgina web de la federació (www.tirdefona.org) o el facebook Menorca Tir De Fona,Menorca Slinging.


Escalada

Normalment sortim cada cap de setmana a escalar a la roca a títol individual i ja no feim les sortides de club mensuals que vam fer durant uns anys, per temes de responsabilitat civil i per l’exigència de titulacions en escalada esportiva. És molt recomanable que us faceu l’assegurança d’escalada, que nosaltres mateixos tramitam com a club.

Disposam d’un rocòdrom tipus bloc o boulder (estructura de plafó de fusta) que està situat al poliesportiu municipal de Ferreries. El requisit és ser soci del club (12 euros anuals!) i és molt indicat per a les persones que comencen a escalar o per a gent experimentada que vulgui entrenar.

Contactes de la Secció d'Escalada:

Nolo Marquès (Ferreries) 607 205 525
Siscu Pons (Ciutadella) 680 611 117

Notícies. Ja hem passat el primer trimestre de l’any i les mirades estan enfocades en l’esperada ampliació del rocòdrom. En els moments d’escriure aquesta circular, al taller-ferreria s’està construint l’entramat d’estructura metàl•lica que formarà part del nou volum escalable.
Els dissenys d’aquestes estructures han anat a càrrec del nostre company Miquel Àngel, que de forma altruista ha col•laborat amb el club, com en moltes altres ocasions. Gràcies!
A causa d'aquesta ampliació i dels costos que representa per al club, va ser un dels temes de què es van parlar en la reunió de principi d’any de la UEM, en la qual les altres seccions van donar el vistiplau al projecte.
Com ja és costum, l'objectiu següent de reequipament se centrarà enl sector “Eskadi” de cavalleria, un altre sector darrerament oblidat pels escaladors i amb una clara necessitat d’intervenció per part dels equipadors. Com sabeu, tota ajuda és poca i els/les que tingueu ganes de venir, hi sereu benvinguts.
Estam en contacte amb el Comitè d’Escalada de l'FBME i sembla que, després de parlar del tema d’enviament d’ancoratges per roca (pendent del passat 2015 per part de la Federació), aquest any se’ns concedirà, a les illes menors, una partida de 1.500 euros en concepte de material de titani com a novetat.
Com ja hem comentat en altres ocasions, el millor material per a les illes, degut a l’ambient salí, és el titani o en el seu defecte l’acer inoxidable de qualitat a4 en tots els seus components. L’equipament de químics amb titani no variarà en la forma de col•locació, quant a mètode i tipus de reïna. Serà el primer cop que s’instal•larà a Menorca aquest metall.
Javier Ares (Japi), ens continua fent arribar reïna per equipar de Sika, també de forma altruista. Li donam les gràcies per l'ajuda. Com podeu veure, són molts els que col•laboren amb el club, i podem dir que gaudim d’un moment amb molta gent disposada a ajudar-nos.

PINZELLADES

? Aquest trimestre ha estat “light” quant a pinzellades. Tothom té tanta por de sortir a la circular que es porta bé i correctament, sense fer disbarats.
? Al vocal d’excursionisme no li segellarem el carnet de Camí de Cavalls. Molt de caminar i fer quilòmetres sempre que pot; però a la més mínima agafa una drecera, com el dia que vam passar per Algaiarens. I a la resta que el segueixen tampoc els ho farem.
? Baby-boom entre els escaladors. La UEM ja sembla el Barça!
? I encara anam a molts indrets pels quals no havíem passat mai. Sabeu que n’és, de grossa, l'illa!
? Últimament els dimecres hi ha molt ambient pel club i una aposta per veure qui duu més topografies. Entre una cosa i altra cada setmana n’arreplegam entre 8/10 de noves. Quins cracs!!!
? El presi, anant de coves, fa més de xafarder i de rastreator que d’espeleòleg. Ara bé, sort del crac i de l’al•lot, que li fan pas i pot entrar pertot.
? L’excursió infantil va ser tot un èxit. Vam ser 45, i entre ells molts fillets. Molta gent nova, molt bon dia. Ens encanta! Són el futur de la UEM.

 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS