AGENDA ESPORTIVA
Imatge XX Lliga Curses d'estiu per a tothom

Des del 7 de juliol fins el 15 de setembre

 
Imatge ARTIEM HALF MENORCA 2019

22 de setembre del 2019

 
Imatge SWIM IN MENORCA TRAVESSIA 10 km 2019

29 de setembre de 2019

 
Imatge XIV Jornades Menorca en caiac 2019

Del 3 al 12 d'octubre de 2019

 
Imatge Volta a Menorca BTT

11, 12, 13 d'octubre del 2019

 
Imatge World Pàdel Tour

Del 6 al 13 d’octubre del 2019

 
 
Integrasport, valors a l'esport

Donada la necessitat de crear una eina de transformació de tot l'entorn que afavoreixi l'aprenentatge dels i les esportistes i faci de l'esport el millor vehicle de creixement personal, l'àrea d'Esports del Consell de Menorca ha posat en marxa el programa "Integrasport: Posam Valors a l'Esport" per al període 2017-1018. A través d'aquest projecte s'oferirà suport als clubs per treballar la formació esportiva. Serà una formació complementària al procés d'aprenentatge dels esportistes de les categories aleví, infantil i cadet amb la col·laboració dels clubs de l'illa.

 

Integrasport, valors a l'esport

L'àrea d'Esports del Consell de Menorca ha presentat el programa "Posam Valors a l'Esport" per al període 2017-1018 a través del qual s'oferirà suports als clubs per treballar la formació esportiva. Serà una formació complementària al procés d'aprenentatge dels esportistes de les categories aleví, infantil i cadet amb la col·laboració dels clubs de l'illa.


Les dades amb què la Conselleria d'Ocupació, Projecció econòmica, Joventut i Esports fa feina assenyalen la importància de desenvolupar accions integrades, no aïllades, perquè la responsabilitat de creixement dels joves esportistes és compartida per tot un col·lectiu. Per això, hi ha la necessitat de crear una eina de transformació de tot l'entorn que afavoreixi l'aprenentatge dels i les esportistes i faci de l'esport el millor vehicle de creixement personal.

El projecte Integrasport preveu diferents actuacions:

1- Activitats que complementin la formació dels esportistes:

Treball emocional, dinàmica de grups, ...

2- Activitats per a la formació d'entrenadors i delegats:

Treball de suport amb els entrenadors i delegats

3- Activitats de sensibilització de mares i pares:

Treballs per a la relació amb altres pares, amb esportistes, ...

4- Activitats de foment dels valors educatius a la competició:

Tercer temps.

L'àrea d'esports del Consell de Menorca ha creat un equip de feina que, en col.laboració amb els representants dels clubs que vulguin participar en el projecte, organitzarà els grups de feina, valorarà les necessitats dels clubs, definirà el programa d'activitats i planificarà les sessions.

Seran 17 sessions durant 13 setmanas aproximadament en dos periodes: de novembre a gener i de febrer a abril. Aquestes s'inclouran en l'activitat esportiva habitual i tots dos, equip del Consell i club, faran un seguiment per assegurar el correcte desenvolupament de les accions que es duguin a terme.

L'equip de treball del Consell de Menorca està dirigit per Betlem Gomila, Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i l'acompanyaran Pere Calafat, Xeca Anglada, Biel Domingo i David Mercadal. El reponsable del programa Integrasport per part del Consell de Menorca serà el tècnic Josep Juaneda.

Adjuntem el programa Integrasport que es desenvoluparà al curs 2017-2018.

INTEGRASPORT EN LAS V JORNADES "ENTRENAR EDUCANT"

El 16 de febrer, a la sala de plens del Consell de Menorca, se celebra la segona part de les V Jornades "Entrenar educant", organitzades per l'àrea d'esports i la Fundació per a l'esport balear dins el programa "L'esport a debat ".

Tres interessants comunicacions sobre la visió i el treball dels clubs en l'esport escolar obriran l'acte a les 18.30 hores:

- "El autoarbitraje al bàdminton, tot un aprenentatge", a càrrec del delegat de la Federació de Bàdminton a Menorca, Francisco de Haro.
- "Desigualtat de gènere en el volei menorquí", un treball dels ex-alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Activitats Esportives, Armand Anglada, Josep Pallicer i Adrià Vilches.
- "Projecte Integrasport, un nou model de formació", que presentaran els professionals del món de l'esport que formen part de l'equip responsable d'aquest projecte que desenvolupa el Consell de Menorca.

Posters divulgatius i World cafè

Després de les comunicacions els assistents podran conèixer els diferents projectes que es duen a terme entre el departament d'esports del Consell de Menorca i la Fundació per a l'esport balear a través de diferents pòsters divulgatius.

Seguidament s'organitzarà un world cafè en el qual es formaran grups que tractaran els continguts que s'han explicat en les jornades i trauran conclusions que seran exposades a la resta dels grups per finalitzar aquestes V Jornades "Entrenar educant".

MÉS DE 500 PERSONES UTILITZEN L'APLICACIÓ D'EMOCIONS D'INTEGRASPORT

El projecte Integrasport que ha posat en marxa l'àrea d'Esports del Consell de Menorca ha creat una aplicació informàtica per facilitar la recollida de dades sobre l'estat emocional de les persones que intervenen en l'esport escolar.

Més de 500 usuaris ja se l'han descarregat. Esportistes i familiars, tècnics i directius reflecteixen les seves emocions després dels entrenaments i les competicions a través d'uns emoticones de colors que assenyalen el seu estat d'ànim: alegria, felicitat, avorriment, tristesa, ansietat ....

Integrasport ofereix suport als clubs esportius de Menorca per treballar en la formació esportiva amb l'objectiu de fer de l'esport el millor vehicle de creixement personal tant físic com emocional i social.

Les primeres dades d'aquesta nova aplicació assenyalen que la majoria d'agents que intervenen en l'aprenentatge se senten satisfets després de la pràctica esportiva: un 61,5% dels esportistes i un 51,51% dels familiars han triat l'emoticona verd.

D'altra banda, els familiars (un 13,13%) s'han sentit més tristos que els esportistes (10,1%) i han optat per l'emoticona de color vermell.

Adjuntem aquestes dades i el vídeo que explica com pots instal·lar-te aquesta aplicació i com funciona.

EL CURS 2017-18 39 EQUIPS JA TREBALLEN AMB INTEGRASPORT

La segona part del programa Integrasport està en marxa amb un grup de 13 equips de clubs esportius de l'illa. L'àrea d'Esports del Consell de Menorca els ofereix suport per treballar els valors en la formació esportiva. A la primera part, ja finalitzada, es van apuntar 26 equips.

El programa d'aquest curs 2017-18 s'ha dividit en aquests dos períodes d'actuació que es reparteixen en 17 sessions amb una durada de 3 mesos aproximadament. Els grups treballen amb 5 agents que intervenen en la formació esportiva dels clubs dissenyant programes específics segons les seves necessitats i cercant sempre la implicació de tots els agents que estan al voltant dels joves esportistes.

Integrasport, emmarcat en el projecte "Posem valors a l'esport", que organitza el Consell de Menorca, es dirigeix a les categories d'esport escolar, aleví, infantil i cadet, per afavorir el seu aprenentatge i que l'esport els ajudi en el seu desenvolupament com a persones .

En la primera intervenció van participar els següents clubs:

- Penya Ciutadella / Penya Orient (12 equips)
- Dosa CF (6)
- UE Sami (4)
- Club Atlètic Mercadal (2)
- Club Atlètic Villacarlos (2)

I en la segona part que s'està desenvolupant ara participen:

- Club Volei Ciutadella (4)
- Club Esportiu Es Port (2)
- Club Tennis Mercadal (1)
- Golf Son Parc (1)
- Club d'Escacs Penya Alfil (1)
- Club de Patinatge d'Alaior (1)
- Club Atlètic Villacarlos (3)

 

Programa Integrasport 2017-18
Integrasport promoció
Projecte esportiu "Entrenar educant"
Presentació Integrasport
App Integrasport
Primers resultats de l'App Integrasport
PROJECTES: Posam Valors i Integrasport
PROJECTE INTEGRASPORT

 
 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS