Imatge Els clubs esportius adherits al Programa Integrasport comencen les sessions d'hàbits alimentaris saludables

El programa Integrasport inclou sessions de treball emocional, d'habilitats socials, d'igualtat de gènere, d'hàbits saludables, de superació personal, i que estan enfocades a tota la comunitat esportiva: esportistes, famílies i entrenadores i entrenadors.

 

Els clubs esportius adherits al Programa Integrasport comencen les sessions d'hàbits alimentaris saludables

Imatge

El projecte Integrasport del Consell Insular posa a l'abast dels clubs esportius de Menorca un programa d'accions formatives per facilitar la implantació de la pràctica esportiva saludable basada en valors educatius i socials. El programa inclou sessions de treball emocional, d'habilitats socials, d'igualtat de gènere, d'hàbits saludables, de superació personal, i que estan enfocades a tota la comunitat esportiva: esportistes, famílies i entrenadores i entrenadors.

 

En aquest sentit, el Consell Insular, entre les accions formatives, ha organitzat una sèrie de sessions adreçades a la millora dels hàbits alimentaris saludables. A través d'aquestes, s'ofereixen eines i estratègies que faciliten prendre consciència de les eleccions que es fan a l'hora de preparar una bereneta saludable.

 

Les estadístiques apunten que un 25% dels estudiants d'entre 3 i 12 anys de les Illes Balears té sobrepès i més del 50% dedica menys de 10 minuts a fer correctament una bereneta. Així mateix, un 45% dels infants espanyols consumeix brioixeria industrial més de tres vegades per setmana.

 

Durant les sessions, s'orienta als participants a seguir uns hàbits alimentaris saludables que impliquen el consum abundant de productes vegetals com fruites, verdures, llegums i cereals integrals. Però també a limitar, al mateix temps, el consum d'aliments insans, com els productes ultra processats, les begudes gasoses i ensucrades, la brioixeria, els dolços i els embotits.

 

Amb dinàmiques grupals, s’evidencia la quantitat de sucres, greixos de baixa qualitat i sal que tenen la major part de productes alimentaris que formen part de la nostra dieta, es fomenta el consum crític, es desperta l'interès per trobar alternatives més saludables i es dóna l'oportunitat que cadascú es prepari una bereneta fàcil, atractiva i nutritiva, per menjar després de l'entrenament.

 

Projecte INTEGRASPORT

 
Compartir
 
Menorca       Consell Insular de Menorca
Menorca, Illa de l'Esport
INICI  -  CONTACTAR  -  AVÍS LEGAL  -  RSS